Eurooppa, Yleinen

1.5.2017

Tavallista fiinimmin Tallinnassa

Avainsanat: ,

Blogia aikaisemmin lukeneille onkin ehkä jo välittynyt kuva, että reissaan mieluummin vaatimattomasti ja useasti kuin että pistäisin yhteen matkaan kovin ison määrän rahaa kiinni. Siksi reissumajoitus löytyy useimmiten sijainniltaan hyvästä, mutta vaatimattomasta hotellista, tai tietyisstä tilanteissa jopa teltasta. Toisaalta olen viime vuosina huomannut, että majapaikan esteettiset seikat ovat nousseet aikaisempaa keskeisemmäksi valintakriteeriksi, mikä on johtanut siihen, että joillain reissuilla yösija on löytynyt myös boutique-hotelleista tai hyvällä maulla sisustetuista Airbnb-kämpistä. Yhtäkaikki isoja viiden tai neljän tähden hotelleja osuu vain harvoin kohdalle.

Suunnilleen samanmoinen logiikka pelaa myös matkustustapa- ja ruokapaikkavalintoihin. Usein suostun matkustamaan hieman epämukavammilla yhteyksillä, kunhan hinta vaan on passeli, ja ravintoloihin tulee vain satunnaisesti panostettua oikein kunnolla.

Koska keskimäärin en raaski panostaa hurjia reissumajoituksiin ja -ruokailuihin, oli huhtikuinen Tallinnan matkani monen sattuman summana fasiliteeteiltään selkeästi fiinimpi kokonaisuus kuin mitä yleensä harrastan. Majapaikkana toimi alle vuoden vanha Hilton Tallinn Park, Suomenlahti ylitettiin vielä melkein bränikällä Tallink Megastarilla ja illallinen nautittiin Viron parhaimpien ravintoloiden joukkoon rankatussa Tchaikovskyssä.

Hilton Tallinn Park on uusi hotelli, joka on avattu viime vuoden kesällä. Hotelli ei sijaitse aivan Tallinnan keskustassa, vaan aikalailla vanhan kaupungin ja Kadriorgin puiston puolivälissä eli kävelymatkaa Viru-keskukseen kertyy hyvin tarkkaan kilometri. Jos on autolla liikkeellä, niin hotellista löytyy maksullinen parkkihalli, joskaan hotellin sijainti ei missään tapauksessa edellytä autolla saapumista. Hilton Tallinn Parkin sisustus on suomalaisen Vertti Kiven käsialaa, ja vaikka kaikki tyylikästä ja uudenkiiltävää onkin, niin minuun sisustusta isomman vaikutuksen teki maisemat hotellin ikkunoista. Kannustan lämpimästi ottamaan huoneen, josta on näkymät keskustan suuntaan, sillä näiden huoneiden koko seinän kokoisista ikkunoista aukeaa hulppeat maisemat Politsei Parkin yli aina vanhaan kaupunkiin ja satamaan asti. Plussaa hotellille myös monipuolisesta aamiaisesta, ystävällisestä palvelusta sekä tyylikkäästä spa-osastosta.

Hilton Tallinn Parkin kimalteleva ala-aula
Huone oli kaunis ja rauhallinen
Koko ulkoseinä oli ikkunaa
Eikä maisemassa ollut valittamista
Aamiaisen hedelmätarjontaa
Spassa oli rauhallisesta. Lämpimämmällä ilmalle kelpaa vilvoitella myös terassilla.

Virolaiset kollegat yllättivät matkaseurueemme iloisesti tarjoamalla meille illallisen Tchaikovsky-ravintolassa. Minulle paikka oli tuntematon suuruus, mutta onneksi muut osasivat sivistää minua etukäteen, joten ravintolaan marssiessamme tiesin, että olimme menossa yhteen Viron parhaaksi rankatuista ruokapaikoista. Tchaikovsky sijaitsee Telegraaf-hotellin yhteydessä, ja kyseessä on klassisesti sisustettu ravintola, joka kertoo yhdistelevänsä ranskalaisia ja venäläisiä makuja. Ja hyvin se sen tekeekin. Me söimme neljän ruokalajin menun, mutta käytännössä saimme eteemme seitsemän erillistä annosta, joista joka ainoa oli mielestäni onnistunut ja useimmat olivat vielä lisäksi jollain tapaa yllätyksellisiä. Vaikken mikään ruokakriitikko olekaan, niin uskallan suositella Tchaikovskyä. Maksumiehen roolin hoitivat isännät, mutta uteliaana ihmisenä kävin katsomassa menujen hintoja ravintolan nettisivulta jälkikäteen ja ilokseni huomasin, etteivät tuolla ruokailevat konkurssiin joudu. Pistän Tchaikovskyn ehdottomasti korvan taakse jotain tulevaa Tallinnan privaattimatkaa varten.

Tchaikovskyn joutsen – ravintolasta löytyy yksi musta ja muut ovat valkoisia
Elämyksiä sekä näkö- että makuaistille

Vertti Kiven sisustus jatkui hotellin lisäksi myös Tallinkin uudella Megastarilla, joka aloitti liikennöintinsä tämän vuoden alussa. Lyhyt matka Suomenlahden yli taittuu periaatteessa purkissa kuin purkissa, mutta toki silmää hiveli modernisti sisustettu ja vielä puhdas ja siisti laiva. Kun Hilton Tallinn Parkin sisustuksessa oli käytetty paljon metallinkiiltoa ja mustaa, niin Megastarilla vallitsti taas skandinaavisen vaalea ja hillitty tunnelma. Omaa silmääni laivan sisustus miellytti. Syväluotaavaa analyysiä laivan palveluista en osaa antaa, mutta myymälä oli sijoitettu kahteen kerrokseen ja valikoima näytti kattavalta. Ruokapaikat vaihtelivat Burger Kingistä à la carte -ravintolaan, joten jokaiselle pitäisi löytyä jotakin. Kahvila tarjoili ilokseni klassisten lihapulla-annosten lisäksi myös esimerkiksi wokkeja.

Tallink Megastarin sisustus miellytti silmää
Istumapaikkoja oli runsaasti – myös työmatkalaiset oli huomioitu hyvin
Myös terassin sisustukseen oli panostettu

Positiivisia kokemuksia kaikki nämä kolme, mutta erityismaininta menee ravintola Tchaikovskylle. Megastarilla on varmasti myös ilo seilata tulevaisuudessakin. Oma hotellimakuni ei ehkä osunut täysin yksiin Hilton Tallinn Parkin kanssa, mutta laadukasta ja hyvällä palvelulla varustettua luottohotellia etsivälle Hilton on takuulla nappivalinta. Hiukan fiinimpää Tallinnan visiittiä haikeilevalle näistä kaikista löytyy siis hyviä aineksia reissun suunnitteluun.

2 thoughts on “Tavallista fiinimmin Tallinnassa

  1. Kiitos jutustasi Katariina. Olipa hauska lukea samantyyppisiä kokemuksia Hiltonista ja Megastarista. Omilta sivuiltani appamatkustaa.fi löytyy molemmista erilliset jutut. Tuohon Tchaikovskyyn en ole tutustunut, joten kiitos vinkistä! Me olemme kanssasi samalla linjalla myös matkustamisen suhteen eli etsimme edullisia kohteita. Eläkeläisinä nautimme kuitenkin myös luksuksesta, joten teen paljon töitä löytääkseni meille kohteet ja lennot, joissa hinta ja laatu kohtaavat. Yllättäen se on mahdollista, kuten jutuistani käy ilmi. Hyviä matkakokemuksia sinulle!

    1. Kiva, kun kävit kommentoimassa Asko! Kuulostaa tutulta tuo hinta-laatusuhteeltaan hyvien matkadiilien etsiminen eri sivustoilta ja tarjouksista. Aikasyövää puuhaahan se tuppaa monesti olemaan, mutta ainakin minulle se on mieleistä puuhaa, joten se ei haittaa 🙂 Teillä eläkeläisillä on varmaan vielä sekin etu, että pystyy olemaan matkustusajankohdan suhteen joustavampi kuin näin työssäkäyvänä, joten pystyy ehkä vielä paremmin hyödyntämään erilaiset tarjoukset tai juuri tietylle päivälle osuvat halvat lennot. Iloisia reissuja ja hyviä matkadiilejä myös teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *