Eurooppa, Yleinen

25.7.2017

Reippaasti alle 200 eurolla Kappadokiaan

Avainsanat: ,

Lennot

Ensin tuli melkoisiin mittasuhteisiin nopeasti kehittynyt hinku päästä Kappadokiaan. Sitä seurasi erinäisten lentovaraussivustojen kuumeinen tutkiskelu ja epätoivo siitä, että lennot Kappadokiaan ovat liian kalliit. Matkustusajankohdasta riippuen lennot Helsingistä Kayseriin (Kappadokian alueen isoin lentokenttä) maksoivat 300-400 euroa, ja useimmiten hinta oli vielä tuon haarukan yläpäässä. Viiden hengen Euroopan lennoista en vaan suostunut maksamaan kahta tonnia! Okei, teknisesti Kappadokia on Aasian puolella, mutta ymmärtänette pointtini.

Sitkeys Momondon näpyttelemisessä palkittiin kuitenkin tällä kertaa, sillä jostain sain päähäni tarkistaa, mitä maksaisi erikseen varatut lennot ensin Helsingistä Istanbuliin ja sitten Istanbulista Kayseriin. Ja se oli vähintään bingo! Löysin Ukraine International Airlinesin edestakaiset lennot Helsingistä Istanbuliin hintaan 119 €/pää (sisältäen ruumatavarat) ja Anadolu Jetin edestakaiset lennot Istanbulista Kayseriin hintaan 37  €/pää (sisältäen ruumakamat ja lennon aikaisen tarjoilun).

Olin niin tohkeissani tästä löydöstä, etten jaksanut välittää siitä, että UIA:n lento saapuu Atatürkin kentälle, ja jatkolento lähtee Sabiha Gökçen-lentokentältä Aasian puolelta Istanbulin kaupunkia. Ihan nopealla vaihdolla tällaista settiä ei siis voi ottaa, sillä siirtymä näiden kahden kentän välillä kestää 1-2 tuntia liikenteestä riippuen. Me siirryimme tämän välin toiseen suuntaan Uberilla (hinta 46 €/5 hlö) ja toiseen suuntaan etukäteen varatulla taksilla (hinta 40 €/5 hlö). Siirtymät sikäli eivät ole ongelmalliset, mutta aikaa niihin tietysti kuluu ja turvatarkastuksia ja muita muodollisuuksia täytyy tehdä molemmilla kentillä. Me oltiin tämä lisävaiva valmiit näkemään rahan säästämiseksi.

Kun laskee lentojen hinnat ja Istanbulin taksikyydit yhteen, niin me matkasimme Helsingistä Kayseriin alle 175 eurolla per henki. Ja tähän sisältyi tosiaan ruumamatkatavarat ja pienimuotoinen tarjoilu Turkin sisäisellä lennolla. Tosi hyvä diili mun mielestä! Selvisimme siis viiden hengen lennoista reippaasti alle tuhannella eurolla kaikkineen, kun alkujaan luulin, että lennot kustantaisivat jopa kaksi tonnia.

Hotelli ja autonvuokraus Kappadokiassa

Etukäteen luin, että moni on selvinnyt Kappadokiassa hyvin ilman autoa käyttäen takseja ja muita kuljetuksia. Ja ilmeisesti jonkinlaista julkista liikennettäkin löytyy. Meistä tuntui kuitenkin hankalalta ajatukselta, että meillä ei olisi autoa käytössä, joten otimme Kayserin kentältä vuokra-auton. Jonkun sortin Kia (ei mikään miniauto, muttei mikään tilaihmekään, vaan jotain siltä väliltä) maksoi 139 € viiden vuorokauden vuokra-ajalle sisältäen vakuutukset. Meille auto oli näppärä, ja helpotti liikkumista ympäri Kappadokian aluetta. Ainakin lapsiperheelle tai muulle isommalle porukalle suosittelisin kyllä vuokra-autoa, sillä etäisyydet eri kylien ja kaupunkin välillä ovat sellaiset, ettei niitä juuri jalan taita.

Eipä tullut paljon hotellia tai vuokra-autoa kuvattua, sillä tämä on ainoa kuva molemmista 🙂

Alueen hotellierikoisuus ovat luolahotellit, jotka on kaiverrettu vuorten rinteisiin. Luolahotellit ovat kuitenkin hintavampia kuin “tavalliset” hotellit, ja varausvaiheessa minulle iski pihiys, ja buukkasin meille luolattoman hotellin. Majoituimme Göremen pikkukaupungissa, uudehkossa Cappadocia View Hotelissa. Cappadocia View Hotel sijaitsee näppärällä kävelyetäisyydellä Göremen keskustasta, mutta sen ehdottomasti paras puoli on kattoterassi, jolta pystyi seuraamaan kuumailmapallojen nousua aamuisin. Ainakin meidän matkamme aikana pallot nousivat joka aamu aivan hotellimme läheltä, joten kattoterassi oli loistava paikka pallojen ihailuun. Myös hyvä turkkilainen aamiainen tarjoiltiin samaisella terassilla. Viiden hengen perhehuone Cappadocia View Hotelissa maksoi meille 60 €/yö sisältäen aamiaisen.

Cappadocia View Hotelin kattoterassilta kelpasi katsella kuumailmapallojen nousua ilmaan.

Vaikka pidimme hotellistamme, niin yksi selkeä puute siinä oli. Siinä ei ollut uima-allasta, jota lapset kovin kaipasivat. Etukäteen olin ajatellut, että hoidamme uimiset jossain muualla, mutta sopivaa muuta uimapaikkaa ei oikein ollut tarjolla. Oman hotellimme ystävällinen henkilökunta ehdotti, että menemme päivämaksulla uima-altaallisen hotellin allasalueelle uimaan, mutta maksu joka tuosta mahdollisuudesta olisi pyydetty, oli tolkuttuttoman kallis. Niinpä teimme ratkaisun, että varasimme paikanpäältä yhdeksi yöksi huoneen uima-altaallisesta hotellista, ja pulikoimme siellä yhden iltapäivän ja yhden aamupäivän. Tuo hotelli oli Lale Saray Uchisarin kaupungissa, joka tarjosi meille pienen ja viihtyisän uima-allasalueen, hienot maisemat Göremen suuntaan ja upean aamiaisen. Perhehuoneen hinta Lale Sarayssa oli varsin kohtuullinen 78 €/yö, joten majoitus olisi ehkä kannattanut alunperinkin varata uima-altaallisesta hotellista. Eli jos epäilee kaipaavansa uimamahdollisuutta kesäisen kuumassa Kappadokiassa, niin silloin suosittelen majoittumaan uima-altaalliseen hotelliin.

Lale Saray-hotellissa pääsimme vihdoin uimaan.

Tämä oli viimeinen postaukseni tältä Kappadokian matkalta. Muut kirjoitukseni löytyvät alla olevista linkeistä:

Kuumailmapalloilu Kappadokiassa koukutti korkeanpaikankammoisenkin

Mitä muuta Kappadokiassa voi tehdä ja nähdä?

(Kuvat ja tekstit Kappadokian matkalta 06/2017. Artikkelikuva Istanbulin Miniatürk-pienoismallipuistosta, kun ei tullut lentokoneitakaan näköjään matkalla lainkaan kuvattua.)

12 thoughts on “Reippaasti alle 200 eurolla Kappadokiaan

  1. Juu, me oltiin just tuolla tavalla eli paluumatkalla kolme yötä Istanbulissa 🙂 Mutta vaikka lennot sai tällä metodilla mielestäni aika kivan hintaisiksi, niin eipä tämä silti voita niitä Deturin hintoja, joita olit käynyt katsomassa. Mä ihan ihmeissäni tutkin heidän sivujaan, että miten matkan hinta voi olla noin matala. Mutta tietysti omatoimimatka ja matkatoimiston kiertomatka ovat kaksi täysin eri juttua, joten ehkei niitä ole järkeäkään vertailla.

  1. Tuo uima-altaallinen hotelli on Uchisarissa, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Göremestä, josta pallot ainakin meidän lomamme aikana aina nousivat. Hotelli on rinteessä, josta aukeaa maisemat juuri Göremen suuntaan, joten uskoisin, että pallot näkyvät sieltä kyllä, mutta eivät ihan lähietäisyydeltä. Jos tuulet ovat sopivaan suuntaan, niin pallot saattavat myös kulkea kohti Uchisaria, mutta siitä ei toki ole koskaan etukäteen varmuutta. Me ei jaksettu ainoana Uchisarin yönämme herätä palloja katsomaan, joten omakohtaista kokemusta Uchisarin pallomaisemista ei ole 🙁 Jos itse menisin takaisin Kappadokiaan, ja haluaisin katsella aamuisin pallojen nousua hotellilta, niin majoittuisin mieluummin Göremeen kuin Uchisariin.

 1. Ootan omaa reissua jo kuumeisesti ! 😀 Kahden viikon päästä lähdetään Roomaan, josta lennetään Istanbulin kautta Kayseriin 🙂 Muistaakseni Rooma-Istanbul-Kayseri & Kayseri-Istanbul-Skopje oli 280€. Ostin lennot vasta kuukausi sitten, joten nekin ois ehkä saanut aikaisemmin halvemmalla 🙂 Meillä on varattuna pari luolahotellia ^^

  1. Upeaa reissua teille! Toivottavasti on yhtä hieno kokemus kaikkinensa kuin meillä oli 🙂

 2. Heh, lentohintaepätoivo kuulostaa erittäin tutulta! Mutta hieno löytö noi erikseen otetut lennot, ja kyllä tuolla säästöllä jo kannattaakin pieni taksisähellys ottaa lentojen väliin. Ja ihanalta näyttää Kappadokia!

  1. Juu, ihan mielellään ajeltiin taksilla Istanbulin läpi tuon rahan säästämiseksi 🙂 Mennessä matka taittui jopa tosi joutuisasti, kun taas paluumatkalla oli enempi ruuhkaa, muttei mitään sietämätöntä sentään silloinkaan.

 3. Kehtaako tunnustaa, että nyt on kyllä sellainen kohde, josta en ole kuullutkaan! Piti tsekata nuo muutkin postaukset Kappadokiasta, että pääsee vähän kärryille mikäs paikka tää onkaan. 🙂 Luolahotellit kuulostaa aika mielenkiintosilta, mutta hyvältä tuo teidänkin valinta kuulosti noiden kuumailmapallojen takia!

  1. Kappadokia ei taida tosiaan kuulua Turkin tunnetuimpien matkakohteiden joukkoon. Lähes kukaan meidän tutuistamme ei myöskään tiennyt paikasta mitään, kun kerroimme olevamme sinne lähdössä. Matkablogeissa Kappadokia kyllä vilahtelee aina silloin sun tällöin, ja Mondo (tai joku muu matkalehti…) kirjoitti siitä joitain vuosia sitten. Me ollaan vähän hankala matkaporukka, kun tarvitaan aina viiden hengen perhehuone, ja niitä on aika harvassa hotellissa tarjolla. Jos on vaikka kaksistaan liikenteessä, niin Kappadokiasta löytyy varmaan joku tosi kiva hotelli, joka tarjoaa sekä luolahuoneen että hyvät näkymät palloihin 🙂

 4. Teitä kun viisi matkustaa, on hintaeroilla jo valtava merkitys ja taksin käytön hintakin suhteutuu ihan eri tavalla kun sen jakaa viidellä tai kahdella ☺ Silti kyttäilen noita lentoja sillä silmällä vaikka meitä vain kaksi matkustaa ?

  Kappadokia on viimeisen vuoden aikana tosiaan tullut tutuksi matkablogeista, en tainnut sitä ennestään tietääkään. Olisi ihan kiinnostava kohde ja vaikka mua ärsytti Istanbulissa se ahdistelu niin paljon etten ole Turkissa sittemmin käynyt, kai tällainen viiskymppinen täti-ihminen saa kulkea jo rauhassa miehensä kanssa ? Eli Turkkiin kai voisi 30 vuoden tauon jälkeen uskaltautua, ainakin Kappadokiaan.

  Lähteekö nuo kuumailmapallot aina aikaisin aamulla? Miten aikaisin?

  1. Juu, pallot nousevat aina samoihin aikoihin auringon kanssa, joten vuodenajasta hiukan riippuen lähtö jo joko aikaisin tai tosi aikaisin aamulla 🙂 Meillä oli haku hotellilta klo 04, sitten aamiainen Royal Balloonin toimitiloissa, ja pallo nousi ilmaan hiukan klo 05:n jälkeen. Jos ymmärsin oikein, niin ilmavirrat ovat kuumailmapalloille otollisimmat ja turvallisimmat aamukoitteessa, joten siksi lennot toteutetaan silloin. Harmillinen tuo sinun ahdistelukokemuksesi 🙁 Jos tarkoitat ahdistelulla kauppiaiden kaupusteluyrityksiä ja ravintoloiden sisäänheittäjiä, niin heistä ei ollut meille pahemmin harmia. Kappadokiassa tuollaista harjoitettiin ylipäätäänkin hyvin vähän ja Istanbulissakin meno oli maltillista Grand Bazaaria lukuunottamatta. Minkäänlaista muuta ahdistelua ei kyllä melkein nelikymppisen perheenäidin eteen tullut senkään vertaa 😉 Voi tietty olla, että ramadan oli vienyt parhaimman vedon kaikilta meidän visiittimme aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *