Eurooppa, Maailma, Suomi, Yleinen

3.8.2017

Ekan vuosipuoliskon suosikkimaisemani

Avainsanat:

Maisemia kun tässä blogissa nimenmukaisesti jahdataan, niin halusin summata vuoden 2017 ensimmäisen puoliskon parhaita maisemia tähän postaukseen. Nämä TOP5-suosikkimaisemaani eivät tule paremmuusjärjestyksessä, vaan kronologisessa matkustusjärjestyksessä.

Grand Canyon

Grand Canyonilla matkailtiin tammi-helmikuussa 2017, ja niin kuin olettaa sopii, maisemat olivat komeat. Retkeilimme kanjonin pohjalle asti ja takaisin ylös kahden yön vaellusvauhdilla, joten saimme nauttia näistä maisemista oikein pidemmän kaavan mukaan. Olen huomannut, että monesti vaikutelma jostain paikasta saattaa jäädä vähän pliisuksi, jos siellä vaan piipahtaa, joten siksi mielellään koitamme olla useamman päivän samassa paikassa, jos se vaan on mahdollista. Grand Canyonissa tämä oli meille hyvä valinta.

Lue lisää: Grand Canyonin pohjalle ja takaisin ylös ja Käytännön vinkkejä Grand Canyonin vaellukselle

Zionin kansallispuisto

Grand Canyonista jatkoimme matkaa Utahin puolelle Zionin kansallispuistoon. Odotukset Zionin suhteen olivat matalat, sillä emme tienneet alueesta oikein mitään. Mutta ihastuimme siihen ikihyviksi. Punaiset vuoret, solisevat vesiputokset ja teiden varrella päivystäneet paksusarvilampaat tekivät meihin vaikutuksen. Zionissa ehdimme olemaan vain yhden täyden päivän, joten sinne tekisi mieli palata joskus jatkossa uudelleen.

Lue lisää: Matka huipentui Zionin kansallispuistoon

Riisitunturi

Maaliskuussa oli kotimaan matkailun vuoro, ja Rukan laskettelulomaan saatiin yhdistettyä päiväpatikka Posion Riisitunturille. Tykkylumesta ei ollut enää näin myöhään keväällä tietoakaan, mutta sen sijaan saimme nauttia hankikannosta, auringonpaisteesta ja upeasta talvisesta tunturimaisemasta. Jotenkaan en vaan koskaan kyllästy Lapin maisemiin.

Lue lisää: Rääpäsy Riisitunturilla

Golden Circle Islannissa

Kliseisyydestään huolimatta Islannin Golden Circle on pakko ottaa mukaan tälle listalle, sillä ensi kertaa Islannissa käyneen mielestä maisemat kierroksen varrella olivat vaikuttavat. Erityisesti tykästyin vesiputouksiin, joita löytyi onneksi melkein kierroksen joka stopilta. Matkailin Islannissa toukokuussa, jolloin turistiryysis ei ollut hermoja raastava edes näillä Golden Circle-kohteilla.

Lue lisää: Mainettaan parempi Golden Circle Islannissa

Kappadokian kivimuodostelmat

Kappadokian kivimuodostelmat Keski-Turkin ylängöllä ovat olleet blogissa isosti esillä viime aikoina, mutta missään tapauksessa en silti voi jättää niiltä tältä suosikkimaisemalistalta pois. Maisema Kappadokiassa on ihan ainutlaatuinen, ja siitä voi nauttia maantasalta käsin tai kiipeämällä kuumailmapallon kyytiin. Kappadokiassa reissasimme kesäkuussa.

Lue lisää: 1) Kuumailmapalloilu Kappadokiassa koukutti korkeanpaikankammoisenkin, 2) Mitä muuta Kappadokiassa voi tehdä ja nähdä? ja 3) Reippaasti alle 200 eurolla Kappadokiaan

Siinä oli minun suosikkimaisemani vuoden 2017 ensimmäisen puoliskon matkoilta. En yllättyisi, jos jälkimmäisen vuosipuoliskon listalle nousisi jotain ainakin Kebnekaiselta, jotain Krugerin kansallispuistosta ja jotain Ateenasta. Mutta tuo kaikki jää nähtäväksi myöhemmin 🙂

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Vagabonda ja Skimbaco

25 thoughts on “Ekan vuosipuoliskon suosikkimaisemani

 1. Wau, varsinkin nuo Usan kansallispuistot, niin kaunista! Amerikan road trippi on ollut mielessä pidemmän aikaa, mutta kun niitä haaveita on aina niin hirveän paljon ettei ehdi kaikkia kerralla toteuttamaan. Mutta noi maisemat <3

  1. Joo, tuttu ongelma täälläkin, että matkahaaveita ja -ideoita syntyy sellaiseen tahtiin, että normi-ihmisen lomin ja rahavaroin vain murto-osa niistä on mahdollista toteuttaa 🙂

  1. Zion yllätti meidätkin totaalisesti! Ei oltu tyyliin edes kuultu koko paikasta ennen reissua, ja täytyy sanoa, että se osattautui reissun kohokohdaksi. Totta kai myös Grand Canyon ja vaellus siellä olivat hienoja, mutta kun niiden olettikin olevan hienoja, niin ne ei luonut samanlaista yllätysmomenttia kuin Zion. Zioniin täytyy koittaa palata joku kerta – onneksi sinne ei ole pitkä matka Las Vegasista, minne taas saa nykyään aika mukavasti lentoja 🙂

 2. Olet kyllä onnistunut maisemajahdissa erinomaisesti, sillä aivan huikeissa paikoissa olet käynyt taltioimassa maisemia 🙂 Zionin kansallispuistosta en ole aikaisemmin kuullutkaan, mutta voisin lähteä sinne ihan vain näiden kahden kuvan perusteella bongailemaan maisemia ja paksusarvilampaita!

  1. Sama homma oli meilläkin, ettei oltu kuultu Zionista ennen reissua. Se sattui vaan sen verran sopivasti reitille, että piti käydä tsekkaamassa, ja onneksi käytiin! Maisemat olivat jotenkin ihan epätodellisen hienot siellä (en usko, että mun iPhone-kuva tekee kunniaa oikeille maisemille…), joten en voi muuta kuin suositella 🙂

 3. Kylläpä olet saanut nähdä kauniita maisemia! Ensin ajattelin, että Canyon on paras mutta peräjälkeen maisemia tuli lisää ja kaikkien kohdalla sitä vaan haukkoo henkeä! Nuo kaikki kohteet paitsi Ruka löytyy minun bucket listalta.

  1. Joo, ei ole alkuvuoden maisemissa moittimista! Täytyy kyllä myöntää, että matkakohteita tulee nykyään myös valittua aika paljon potentiaalisten hyvin maisemien perusteella eli kauniit maisemat ovat monesti vähän niin kuin matkan itsetarkoitus 🙂

 4. Oi että, maisemaonnellinen katselee täällä haltioituneena maisemakuviasi. Erityisesti Zionin kansallispuisto vaikuttaa siltä, että sinne haluaisin minäkin! Kappadokiaan ja Riisitunturille olen myös jo pidempään suunnitellut matkustavani. Tänä kesänä vietin kymmenen täydellistä päivää Islannissa. Kiersimme koko saaren, mutta itse en välittänyt erityisesti tästä Golden Circlestä. Se oli itse asiassa mielestäni Islannin riessun huonoin osuus, jonka olisi voinut skipatakin. Ehkä siihen vaikuttaa se, että siellä oli bussilastillisia selfiekeppejä… (ja lisäksi kamerani hajosi siellä! Argh!) Kaikkein eniten rakastuin Islannin pohjois-, itä- ja länsiosiin. Ja jäi kyllä fiilis, että Islantiin on palattava!
  Koska minäkin olen todella hulluna kauniisiin maisemiin, ihastuin tähän postausideaasi niin, että ehkäpä itsekin sen joskus jossain muodossa toteutan (jos sen sallit).

  1. Voin vaan kuvitella, että maisemat muualla Islannissa ovat olleet moninkertaisesti komeat. Hienoa, että olette päässeet niistä nauttimaan! Tähän lyhyeen pätkään unohdinkin kirjoittaa, että olin työmatkalla Islannissa, ja sainkin kuin sainkin puristettua konferenssin kylkeen yhden vapaapäivän, jolloin ehdin Golden Circle-kierrokselle. Koska sen parempaa kattausta Islannista ei ollut tarjolla, olin tyytyväinen näihin GC-maisemiinkin 🙂 Mutta kytemään jäi todellakin halu nähdä Islantia joskus paremmin. Ja postausidea on vapaata riistaa totta kai! Mukavaa vaan, jos innostut oman listasi kirjaamaan 🙂

 5. Hyvä nimi on blogille valittu! 🙂 Varsin upeita maisemia on matkaan mahtunut. USA:n kansallispuistoihin olisi tällä hetkellä kova hinku päästä, niissä olisi niin paljon nähtävää. Golden Circlen olen kiertänyt pari vuotta sitten ja pidin kyllä kovasti, vaikka aluksi mietin onko kierros kaiken hypettämisen arvoinen. Mutta oli se. Maailmaan mahtuu kyllä niin paljon kauneutta, ettei edes monta ihmisikää riitä sen kaiken näkemiseen.

  1. Kiitos! USA:n kansallispuistoissa riittäisi toden totta nähtävää pitkäksi ajaksi. Lähtisin milloin vaan Yosemiteen, Yellowstoneen tai Rocky Mountainsille. Ja Zioniin palaisin myös mielelläni. Golden Circle oli mun mielestä kanssa hyvä setti. Ei tietenkään mitään neitseellistä maisemaa, eikä varmasti parasta mitä Islannilla on maisemien suhteen tarjota, mutta oikein passeli kierros pikaiselle Islannin kävijälle 🙂

 6. Todella upeita maisemia! Tunnustaudun minäkin vesiputousfaniksi, ja niiden perässä kolusin velä muutama päivä sitten Vietnamissa. USAn kansallispuistoista näkee niin upeita kuvia, mutta saa nähdä, saanko milloinkaan aikaiseksi. 🙂 Ja Kappadokia <3 <3 Sillä on niin paikkansa sydämessäni.

  1. Olen miettinyt, että johtuuko mun vesiputousfanius siitä, että omilla kotikonnuilla niitä ei käytännössä ole, ja siksi niitä pitää jotenkin niin eksoottisina ja hienoina… Vietnamin vesiputoukset ovat varmaan olleet upeita 🙂

  1. Juu, on kelvannut näitä katsella 🙂 Ja nyt on taas jo jotain uusiakin upeita maisemia tullut tämän postauksen jälkeen bongattua 🙂

 7. Vau, mielettömissä paikoissa olet ehtinyt vierailla tänä vuonna! Zion on todella korkealla mun bucket listilläni. Tarkoitus oli vierailla siellä jo vastikään tehdyllä Yellowstonen reissulla, mutta päädyttiin sittenkin eteläisen suunnan sijaista pohjoisen Kalliovuoriin.

  1. Joo, Zion on tainnut jäädä näiden USA:n kuuluisampien kansallispuistojen varjoon, vaikka totaalisen upea paikka onkin. Ja suhteellisen helposti vielä saavutettavissakin, sillä Las Vegasista ei aja sinne kuin muutamia tunteja.

 8. Hienoja kuvia, upeista maisemista!
  Ja on muuten todella hieno tuo otsikkokuva! Zionista en ole ennen kuullutkaan, täytyypä vilkaista mistä löytyy, jos seuraavalla Jenkkireissulla kävisi vilkaisemassa. Kiitos siis vinkistä!

  1. Suosittelen ehdottomasti ottamaan Zionin matkaohjelmaan, jos yhtään vaan tuolla suunnalla liikkuu 🙂

  1. Juu, ei ole mennyt jahtaus hukkaan 🙂 Kappadokia ja Islanti olivat molemmat hienoja. Mun Islantiin tutustuminen jäi tosiaan vaan pintaraapaisuksi, joten sinne täytyy palata vielä joskus. Kappadokia oli puolestaan taas muuten vaan niin hieno, että sinnekin matkaisin mielellään uudestaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *