Suomi, Valkoisissa lakanoissa, Yleinen

10.12.2017

Valkoisissa lakanoissa: Glo Hotel Airport, Helsinki

Avainsanat: ,

Lentoja ostaessani minulla on paha tapa sortua kaikkein aikaisempiin aamuyhteyskiin, sillä ne ovat usein halvimpia, ja lisäksi ne ostamalla pystyy maksimoimaan perilläoloajan matkakohteessa. Kuitenkin jos lento lähtee Helsingistä klo 7, tarkoittaa se, että meidän on lähdettävä kotoa Turusta matkaan jo noin klo 3. Monesti se on tullut tehtyä, ja lennolla nukkuen saa onneksi sitten kompensoitua hiukan lyhyeksi jäänyttä yöunta.

Aina superaikainen aamuherääminen ei kuitenkaan houkuta, ja silloin hyvän vaihtoehdon lentoa edeltävän yön majoitukseen tarjoaa Glo Hotel Airport Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Edullisista lennoista saavutettu hyöty valuu tietysti helposti hukkaan, jos päätyy maksamaan ylimääräisen yön hotellimajoituksen kentällä. Itse en pihiyttäni ole aikaisemmin tällaiseen luksukseen raaskinut ryhtyä, mutta kahdeksanvuotiaan esikoiseni kanssa tekemälläni Ateenan reissulla laitoimme elämän risaiseksi ja pistimme rahaa leveäksi lentoa edeltävän yön hyviin uniin Glo Hotel Airportissa.

Sijainti ja ympäristö

Glo Hotel Airport sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla, terminaalissa 2. Siis siinä ihan samassa lentokenttärakennuksessa, josta lentomatkalle lähdetään. Jos tiedät, missä lentoaseman pohjakerroksen Alepa ja Starbucks sijaitsevat, niin Glo löytyy hyvin läheltä niitä.

Hotellin sijanti lentoasemalla on tietysti supernäppärä lennoille lähtijöille, sillä siirtyminen hotellista lentojen lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen ei ole matka eikä mikään. Erityisen näppärää tämä on aamulentojen yhteydessä, sillä Glossa majoittuen yöunta saa venytettyä mahdollisimman pitkään. Vaikka hotelli on kakkosterminaalin puolelle, pääsee sieltä kätevästi sisäkautta myös ykkösterminaaliin.

Vaikka hotellin sijanti lentokentällä on todella keskeinen, tarjoaa se kuitenkin mahdollisuuden rauhalliseen majoitukseen. Sen paremmin lentoaseman kuin lentokoneidenkaan äänet eivät huoneeseen kuulu.

Tyyli

Glo Hotel Airport on tyylikkäästi ja modernisti sisustettu kokonaisuus. Se tarjoaa mukavan rauhoittavan kontrastin lentoaseman vilinälle ja vilskeelle.

Palvelut

Me olimme hotellissa niin pikaisella visiitillä, että emme palveluja pahemmin tarvinneet emmekä hyödyntäneet. Wifi huoneesta kuitenkin löytyi, ja kuntosalikin olisi ollut vieraiden käytettävissä. Helsingissä konetta vaihtavien tarpeisiin näppärää on varmasti myös se, että Glo Airport tarjoaa huoneita myös päiväkäyttöön.

Asiakaspalvelu

Kokemuksemme asiakaspalvelusta rajoittui respaan, ja respassa palvelu oli ystävällistä ja moitteetonta. Tunsimme itsemme tervetulleeksi heti ensikontaktista lähtien.

Huone

Huoneemme oli pieni, toimiva ja tyylikäs. Suurimman osan huoneen pinta-alasta vei 160 cm:ä leveä sänky, mutta mahdottoman ahtaalta huone ei tuntunut, vaikka matkustamokokoiset matkalaukutkin olivat auki levitettyinä lattialla. Kylppäri oli kompakti, mutta toimiva. Ikkunaa huoneesta ei ymmärrettävästi löytynyt, koska hotelli on rakennettu lentoasemarakennuksen sisälle.

Matkakaverini arvosti erityisesti sängyn moottoroituja ominaisuuksia, ja sitä että huoneessa meitä tervehti sängylle jätetty Ilves-pehmolelu.

Äänieritys huoneessa oli sikäli hyvin hoidettu, että lentokentän häly tai lentokoneiden ääni eivät kantautuneet lainkaan huoneeseen. Sen sijaan aamuvarhaisella huoneeseen alkoi kuulua käytävästä jonkin verran ääntä, kun kanssamajoittujat matkalaukkuineen alkoivat kiiruhtamaan lennoilleen.

Aamiainen

Aamiainen sisältyi ainakin meillä Glo Airport-hotellissa huoneen hintaan. Check innin yhteydessä saimme aamiaisvoucherit, joilla aamiaisen voi käydä syömässä valitemassaan kahvilassa tai ravintolassa lentokentällä. Buffet-aamiaisen tarjoavat ravintolat aukeavat aamulla vasta klo 6.00, joten jos oma lento lähtee niin aikaisin, että tuohon aikatauluun ei ehdi, on kentällä useampi kahvila josta saa juoma&croissant-tyyppisen aamiaisen matkaan mukaan ympäri vuorokauden.

Me ehdimme syödä aamiaisen hotellin vierestä löytyvässä Cesar’s Little Italy-ravintolassa, joka tarjoili perustasoisen aamiaisbuffetin kylmine ja lämpimine aamupalavaihtoehtoineen.

Hinta

Me maksoimme yhdestä yöstä kahden hengen huoneessa 145 € perjantain ja lauantain välisenä yönä, ja hintaan sisältyi aamiainen. Muutaman kerran muulloinkin olen majoituksen hintaa tuolla katsonut, ja hinta näyttää vaihtelevan rajusti päivien välillä. Budjettimajoituksesta ei tässä ole siis missään tapauksessa kyse, mutta loistavalla sijainnilla on ymmärrettävästi hintalappunsa.

Onko teillä lukijoilla hyviä kokemuksia Glo Airport Hotellista tai muista hyvistä majoitusvaihtoehdoista aikaisten aamulentojen varalle?

19 thoughts on “Valkoisissa lakanoissa: Glo Hotel Airport, Helsinki

 1. Ihan edulliselle tuo ei tosiaan tunnu, jos tarkoitus on kompensoida halvan lennon huonoa aikataulua. Helsingin kentän lähellä on 70 euron ihan laadukkaita hotelleja, joista on 10 minuutin ilmainen bussikuljetus terminaaliin. Tietysti Glon sijainti on parempi, mutta jos haluaa säästää hotellista ja on valmis heräämään 30 minuuttia aiemmin, vaihtoehtoja löytyy lisää.

  1. Juu, taloudellisessa mielessä ei ole mitään tolkkua majoittua kentällä, vaan järkevintä olisi posottaa aamuvarhaisella kotoa kentälle. Joskus nuorempana sitä on tullut jopa nukuttua jossain lentokentän nurkassa, mutta siihen en enää taivu 🙂 Julkisilla liikenteessä ollessa noiden kentän tuntumassa sijaitsevien hotellien pienenä haittapuolena on se, että edellisenä iltana täytyy melkein operoida sillonkin lentokentän kautta, joten erillisiä siirtymätaipaleita tulee auttamatta tuplasti verrattuna lentokentällä majoittumiseen. Mutta ehdottomasti niidenkin tarjontaa on hyvä tarkastella, jos/kun tulee taas ostettua aikaisia aamulentoja ja jos superaikainen aamulähtö Turusta ei houkuttele.

  2. Ai niin tuli vielä mieleen: Joskus useampi vuosi sitten kuulin joltain tutun tutulta, että Helsinki-Vantaan tuntumassa olisi joku lentokenttähotelli, jonne saisi jättää auton parkkiin matkan ajaksi ilmaiseksi, jos majoittuu matkaa edeltävän yön siellä. Onko sinulla tai jollain muulla lukijalla tietoa, että onko tällainen diili yhä jossain hotellissa olemassa? Autolla kentälle tullessa tällainen setti saattaisi nimittäin olla aika houkutteleva joskus, sillä parkkimaksuistakin tulee joka tapauksessa aina ihan joku hinta.

 2. Tänne voi ainakin jättää auton parkkiin reissun ajaksi: http://www.bonusinn.fi/
  Sivuilla sanotaan, että ilmaiseksi voi pysäköidä kaksi viikkoa, mutta itse olen pitänyt autoa siellä pari päivää ylikin tuon ajan. Olin tästä etukäteen yhteydessä hotelliin ja he sanoivat, että onnistuu kyllä. Heillä on myös oma kuljetus lentokentälle. Muistaakseni aamiaisen sai mukaan jos oli aikainen lähtö.
  Hotelli itsessään on melko perustasoa, ei mitään luksusta 🙂

  1. Tämä on tosi hyvä vinkki, kiitos! Auton pysäköinti halvimmallakin parkkialueella maksaa pari viikon reissun aikana jo sen verran, että tämä hotelli kuulostaa tosi hyvältä diililtä. Täytyy pistää korvan taakse! Itse asiassa hotelli itsessään on minulle tuttu kerralta, jolloin lento peruttiin ja lentoyhtiö majoitti koko porukan just tonne. Mutta en tiennyt, että juuri tällä hotellilla on tällainen näppärä parkkisysteemi.

 3. Minulla ei kokemusta, mutta äitini yöpyi Glossa syksyllä. Syynä juurikin aikainen lähtö. Hän kehui kovasti ja oli tyytyväinen palveluun sekä aamupalaan. Varasin huoneen hänelle kun äidillä ei nettiä. Maksoin huoneesta 117 €. Se piti maksaa samantien, joten sillä hinta edullisempi kuin hotellissa maksaessa. Tarjouksia löytyy, mutta maksamasi hinta tuntui olevan se normaali mitä siitä joutuu pulittamaan.

  1. Kiva, että äitisi oli Glohon tyytyväinen! Mä kanssa tykkäsin kovasti, mutta hinta on tosiaan sellainen, ettei sitä joka reissulla raaski maksaa. Mutta täytyy pitää silmät auki, josko sopivia tarjouksia tulisi joskus eteen 🙂

 4. Aika näppärä sijainti kyllä hotellille. Olenkin tuon joskus paikantanut, mutta en arvannut, että se on ihan samassa rakennuksessa. Kiva lähteä ainakin virkistyneenä matkalle. Huomasin muuten tuossa Jumbossa käydessäni, että siellä on myös lentoparkki, alkaen 27 euroa/viikko http://www.goparking.fi/

  1. Kiitos, tämäkin on hyvä vinkki! Lentoparkit ja muut on toki kokeilu, mutta tästä vaihtoehdosta en ole kuullutkaan.

 5. Me yövyimme kesällä kentän vieressä olevassa Hiltonissa. Kanta-asiakkaalle yöpyminen maksoi 90€ (1 aikuinen ja 2-vuotias laspi). Hintaan ei kuulunut aamupalaa, mutta emme olisi kuitenkaan selvinneet aamupalasta aamutuimaan kohtuullisessa ajassa. Mielestäni hinta oli oikein kohtuullinen. Glo olisi kai maksanut tuolloin 30€ euroa enemmän. Glo verrattuna suurin ero oli huoneen koko. Sänky oli valtaja ja kylppäri myös. Näkymä huoneen ikkunasta ei ollut kummoinen, olimme alimmissa kerroksissa ja ikkunasta näkyi parkkipaikka. Olen myös yöpynyt Glossa pari vuotta sitten. Huone oli tosiaan aika kompakti, mutta en muista sen haitanneen viihtyvyyttä.

  1. Tämäkin on hyvä vinkki, kiitos! Aloin nyt oikein miettimään asiaa, ja toteisin, että tätä Glo-yötä lukuunottamatta en ole koskaan yöpynyt Helsinki-Vantaan lentokenttähotelleissa (paitsi lisäksi sitten sen yhden kerran, jolloin lento peruttiin ja lentoyhtiö majoitti meidät Bonus Inniin, josta tuolla ylhäällä mainitsin jo). Eli tämä lentokenttähotellitarjonta on mulla tosi vieras, enkä esimerkiksi Hiltonin osalta tiennyt, että sinnekin pääsee terminaalista ihan parin minuutin kävelyllä. Hilton olisi ollut meille ihan yhtä hyvä vaihtoehto kuin Glokin, jos olisin tajunnut sen olemassaolon. Mutta jatkossa sekin on tiedossa!

  1. Lentokentän Hilton näyttää olevan monella suosiossa, joten täytyy pitää se jatkoa varten mielessä. Glon ikkunattomuus ei haitannut ainakaan meitä mitenkään tuollaisella yhden yön pyrähdyksellä. Pidemmän päälle alkaisi kyllä varmasti ahdistamaan.

  1. Teillä on sitten vieläkin aikaisemmat lähdöt kuin meillä 🙂 Näissä kommenteissa on varmaan hyviä vinkkejä sitten teillekin, jos joskus mielii helpottaa tuota aamutuskaa yöpymällä edellisen yön kentällä tai sen tuntumassa.

 6. Olen vilkuillut tätä hotelia useasti, mutta sitten kitenkin valinnut jonkun muun lentokenttähotellin. Jos olen tuhlaavaisella tuulella, menen Hilttoniintai joskus Clarioniin. Jos taa sniiduilen, niin Cumulukseen tai Pilottiin.

  Muuten, jos pitää saada auto parkkiin halvalla, niin kannattaa ottaa yö Pilotista ja jättää auto niiden parkkipaikalle. Seisonut siellä useamman kerran viikon hotelliyön hinnalla. Säästöä tulee ihan kivasti, etenkin kun noilla on vielä toimivat kuljetkset kentälle 🙂

  1. Hyviä vinkkejä senkun tulee ja tulee. Kiitos! Tuo Pilotti voisi olla meille tosi näppärä autolla kentällä tultaessa eli pistetään sekin korvan taakse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *