Suomi, Valkoisissa lakanoissa, Yleinen

22.2.2018

Valkoisissa lakanoissa: Myö Hostel, Helsinki

Avainsanat: , ,

Tammikuussa sain Matkamessuista sopivan tekosyyn jäädä yöksi Helsinkiin, sillä olen jo viime syksystä lähtien halunnut päästä yöpymään uudessa Myö Hostelissa Helsingin Ruskeasuolla. Aikaisemmin sopivaa Helsingin reissua ei ole tälle kokeilulle tullut, mutta nyt pääsin testaamaan, miltä tuntuu yöpyminen tässä boutique-hostellissa, joka kantaa yhteiskunnallista vastuuta muun muassa työllistämällä kehitysvammaisia työehtosopimuksen mukaisella palkalla. Hostellin slogan ” Make a difference by sleeping” tuntuu uskottavalta.

Sijainti ja ympäristö

Myö sijaitsee Ruskeasuolla, vajaan viiden kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Bussilla pääsee lähestulkoon hostellin etuovelle, ja lisää bussi- ja ratikkalinjoja kulkee kivenheiton päässä Mannerheimintiellä. Julkisilla perille pääseminen ei siis ole hankalaa, mutta jos majoittuja preferoi omaa autoa, niin maksullisia parkkipaikkojakin hostellin pihalta löytyy.

Saavuin itse Myö Hostelliin Meilahdesta kävellen, ja talsiessani Google Mapsin opastamana metsän siimeksessä kulkevia kävelypolkuja pitkin perille, tunsin olevani kaukana kaupungin melusta ja melskeestä. Kävelyreitin varrelle osuneet Ruskeasuon 50-luvun henkeä puhkuvat kerrostalot saivat minut myös huokailemaan ihastuksesta. Lähtiessäni hostellista pois, suuntasin puolestaan kohti Pasilaa, ja myös silloin kävelyreittini kulki metsän läpi. Tämä osoittaa siis sen, että Myös sijaitsee luonnonläheisessä ympäristössä pahimman urbaanin hälyn ulottumattomissa. Siltikin paikka on helposti saavutettavissa niin kävellen, julkisilla kuin omalla autollakin.

Myö sijaitsee Ortonin sairaala-alueella, joten lähituntumassa on muitakin rakennuksia, joita voi erehtyä luulemaan hostelliksi. Itse marssin puhelimeni opastana ensin väärän rakennuksen portille, mutta pienellä ympäripyörimisellä bongasin sitten kyllä oikean rakennuksen.

Kun suuntaa kulun kohti tämännäköistä rakennusta, löytää perille Myö Hosteliin.

Tyyli

Myö Hostel tituleeraa itseään boutique-hostelliksi, jossa designista ja luksuksesta pääsee nauttimaan kohtuullisella hinnalla. Myö Hosteliin ensikertaa astuvakin huomaa heti, että sisustukseen on todella panostettu. Värejä on käytetty rohkeasti ja paljon, ja modernia ilmettä on tasapainotettu kirpputoreilta ja vinteiltä löytyneillä vanhoilla huonekaluilla ja esineillä. Omaa silmääni Myön design miellytti kovasti.

Se, mikä Myössä on mielestäni kuitenkin upeinta, on se, että boutique-hostellin pyörittämiseen on yhdistetty yhteiskuntavastuu. Hostelli tarjoaa kehitysvammaisille työtä siivoojina, ja työstä maksetaan heille työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oleskeluhuoneessa vallitsi lämmin ja kodinomainen tunnelma.
Hostellikoira Ruska arvasi varmaankin kuinka tylsiä työhommia naputtelin oleskelutilassa ja tuli tarjoamaan minulle vaihtoehtoista tekemistä itsensä rapsuttelun muodossa.

Palvelut

Huoneen hintaa sisältyy wifi ja mahdollisuus käyttää hostellin yhteistiloja. Keittiölle minulla ei ollut pikaisella visiitilläni tarvetta, mutta yhteisiin oleskelutiloihin jäin hetkeksi tekemään töitä vielä aamupäivällä huoneenluovutuksen jälkeen. Oleskelutilat olivat oikein viihtyisät, joten hyvin siinä kelpasi hetki tietokonetta naputella. Hiukan yllätyin, että en suinkaan ollut ainut tietokoneen naputtelija Myön oleskelutilassa, vaan samaa hommaa siellä suoritti myös muutama ulkomaalainen bisnesmies. Tämän pohjalta jäin käsitykseen, että Myön asiakaskunta ei ilmeisesti koostu pelkistä reppureissaajista, vaan paikan ovat löytäneet myös muunlaiset asiakasryhmät.

Asiakaspalvelu

Saapuessani hostelliin olin täysin omatoiminen, sillä olin saanut etukäteen puhelimeeni koodin, jolla pääsin sekä pääovesta sisälle että huoneeseeni asti perille. Tämä toimi minusta oikein näppärästi. Aamiaisen yhteydessä tapasin ensimmäistä kertaa henkilökuntaa, ja sain ystävällistä palvelua. Jos olisin tarvinnut apua aikaisemmin, olisin saanut yhteyden henkilökuntaan päivystysnumeron kautta.

Huone

Majoituin Myössa omassa vessattomassa huoneessa rakennuksen pohjakerroksessa. Petipaikkoja oli kaksi, vaikka majoitun huoneessa yksin. Huone oli sisustettu samaan henkeen kuin koko Myö eli värejä käyttäen ja uutta ja vanhaa yhdistellen. Huone oli viimeisen päälle rempattu ja siisti, ja tunnelma olisi saattanut olla jopa kliininen ilman värikästä metsätapettia ja muutamia perintöhuonekaluja. Sänky oli miellyttävä nukkua, sähköpistokkeita löytyi hyvin ja huoneessa oli talvipakkasellakin ihanan lämmin. Huoneen hintaan sisältyivät sekä lakanat että pyyhe.

Vessa ja suihku sijaitsivat käytävällä aivan muutaman askeleen päässä huoneestani. Sekä vessa että suihku olivat molemmat rempattu moderneiksi eikä siisteydessä ollut moitteen sijaa. Vaikka nämä fasiliteetit olivat yhteiskäytössä muiden asukkaiden kanssa, en joutunut kertaakaan jonottamaan pääsyä vessaan, ja aamulla suihkukin oli sopivasti vapaana juuri silloin, kun sinne halusin päästä. Ainut, mitä hiukan panikoin, oli se, että mitä jos unohdan huoneeni sähkölukon koodin vessareissulla. Siksi hoidin vessakäynnit aina puhelin tiukasti matkassa mukana, sillä tekstiviestillä tietooni tullut lukkokoodi oli muistin turvana puhelimessa jemmassa.

Voiko tästä tapetista olla pitämättä…
Mummolameininkiä henkivät yksityiskohdat sisustuksessa toimivat pisteenä iin päällä.
Suihkutilan laatoitus oli kovasti mieleeni.

Aamiainen

Huoneen hintaan sisältyvä aamiainen tarjoiltiin hostellin oleskelutiloissa. Juomien osalta tarjolla oli kahvia, teetä, mehua ja vettä. Ruokapuolelta valikoima sisälsi jugurttia, mysliä, leipää, levitteitä, vihanneksia ja hedelmiä. Mistään hulvattoman laajasta aamupalailoittelusta ei siis ollut kyse, mutta kyllä näistä antimista mahansa täyteen sai. Ja kaikki se, mitä oli tarjolla, maistui hyvältä.

Aamiainen tarjoiltiin värikylläisessä oleskelutilassa.
Aamiaispöydän valikoima oli niukahko, mutta aivan riittävä.

Hinta

Maksoin yhden hengen yhden yön yöpymisestä omassa vessattomassa huoneessa 67 €. Hintaan sisältyi aamupala. Koska en ole hostellien vakikäyttäjä, en osaa arvioida hintatasoa suhteessa hostelleihin yleensä, mutta minä koen saaneeni rahoilleni kunnolla vastinetta. Mielelläni edistän yöpymismaksuillani myös sitä Myön tavoitetta, että kehitysvammaisille saadaan tarjottua työsuhteista palkkatyötä. Voisin hyvin preferoida Myö Hostellia jatkossakin Helsingin keskustan välillä aika suolaisen hintaisten hotellien sijaan, jos keskustasijainti ei ole kriittisen tarpeellinen.

28 thoughts on “Valkoisissa lakanoissa: Myö Hostel, Helsinki

 1. Olipa mukava lukea! Olen saanut monta vinkkiä Myö hostelista, ja haluaisin kovasti kokeilla. Hatunnosto myös kehitysvammaisten työllistämiselle.

  Viimeksi hostellia Helsingissä tarvitessani sivuutin tämän, kun seitsemänkymppiä on minusta hostellista aika paljon. Hintaa voi toki puoltaa se, että huoneet ovat ymmärtääkseni korkeintaan kahden tai kolmen sängyn kokoisia eivätkä siis mitään makuusaleja. Ja kamaliin hotellimaksuihin verraten hyvinkin käypä valinta.

  Miten muuten, kun kerran sait ovikoodin viestinä, oliko saapumisajalle takarajaa? Esim. että koodi on voimassa klo 22 asti ja raukeaa sitten, jos ei ole siihen mennessä kirjauduttu/käytetty?

  Mukavaa, että aamupala sisältyi hintaan. Ja pisteet hostellikoiralle!

  1. Vajaa 70 euroa on tosiaan jo ihan joku hinta hostellista, mutta ainakin minä koin saavani sillä lähes hotellitasoista yöpymistä. Huone oli kuin hotellihuone sillä erotuksella, että omaa kylppäriä ei tosiaan ollut. Aamiainen oli toki vaatimattomampi kuin hotellien aamiaisbuffat, mutta ainakin minä sain Myössa mahan täyteen. Ilmeisesti dormejakin on, mutta ainakaan Bookingin varaussivulta en löytänyt jollekin randompäivällä dormipaikan hintaa, joten en tiedä, miten dormipaikkojen varaus toimii. Tietääkö joku Myön dormihommista paremmin? Näitä yksityishuoneita, joissa minäkin majoituin, löytyy sen sijaan Bookingista hyvin.

   Koodin osalta muistini on valitettavasti nyt hatara, enkä ole näköjään säilyttänyt viestiä puhelimessa. Mutuna sanoisin, että mitään takarajaa ei ollut, mutta varmana tietona en uskalla tätä esittää. Onko joku lukijoista käynyt Myössä ihan viime aikoina, jotta osaisi vastata ovikoodin mahdollisiin aikarajoihin luotettavammin?

 2. Terveisiä Myö hostellista! Olen täällä mesenaattina ostamallani brunssilla ja yöpymässä. Sain mahan täyteen ja viihdyn hostellissa muutenkin mainiosti. Kysyn paikan omistajalta tuota ovikoodia ja sillä kuulemma pääsee sisään siihen saakka kun on aika kirjautua ulos…

  1. Loistavaa, että saatiin täsmennystä asiaan ihan reaaliajassa suoraan pelipaikoilta 🙂 Kiva kuulla, että sinäkin viihdyit Myössa!

 3. Kiitos tästä jutusta! En yleensä niin majoituspaikoista piittaa, kun olen siellä lähinnä nukkumassa ja helsingissä tulee sitten lähinnä punkattua ystävien luona. Tämä konsepti kiinnitti jo aiemmin kuitenkin hesarin jutusta huomion ja nyt vielä tämä juttu – pakkohan tuonne on kai päästä yöpymään. Ja mielelläni myös maksan hieman enemmän, kun taustalla on paljon muutakin kun se yöpyminen, kun mukana on esimerkiksi juuri tuo työllistävä aspekti jne. Kivaa siis kuulla, että olit nauttinut paikasta!

  1. Juu, just näin eli mä myös olen valmis maksamaan hiukan lisähintaa, jos sillä edistää jotain hyvää tarkoitusta niin kuin tässä. Ehkä se on osin ammattitauti, että itse sosiaalialan ihmisenä lämpeää kaikelle sellaiselle tekemiselle, jossa tuetaan heikommassa asemassa olevien ihmisten mahdollisuuksia tavalla tai toisella. Hesarin juttu (https://www.hs.fi/elama/art-2000005462385.html, toivottavasti linkki aukeaa muillekin kuin tilaajille) toi Myölle muuten upeasti näkyvyyttä!

  1. Ole hyvä vaan! Suosittelen kyllä kokeilemaan majoittumista täällä sopivan tilaisuuden tullen 🙂

 4. Menee hostelleissa roskakoriluokkaan, sillä samaan hintaan yöpyisin kaksi yötä muualla, esimerkiksi Eurohostellissa Katajanokalla. Hostellin nimenomainen idea on halpa yö. Aamiainen tietysti vähän selittää hintaa, mutta ei tarpeeksi.

  1. Muihin hostelleihin verrattuna Myö ei tosiaan varmasti ole edullinen, mutta jotenkaan en mielläkään tätä ihan perinteiseksi hostelliksi, vaan jonkunlaiseksi välimuotovaihtoehdoksi tavallisen hostellin ja hotellin puolitiessä. Olet varmasti oikeassa, että halpoihin hostellihintoihin tottuneille reissaajille tämä ei ole ykkösvaihtoehto majoitusta valittaessa. Sen sijaan esimerkiksi minulle tämä tuo hyvän vaihtoehdon hotellien turkasen kalliille hinnoille. Jokaiselle jotakin ja onneksi on valinnanvaraa 🙂

 5. Ihanasti sisustettu paikka ja vaikuttaa tosi suloiselta! Minulle hinta on ehkä hieman yläkanttiin, mutta samalla näyttää niin mukavalta, että varmasti on hintansa väärti! Pitääpä seuraavalla reissulla tutustua tähän ehkä Airbnbn sijaan.

  1. Mä kanssa tykkäsin kovasti värikkäästä ja persoonallisesta sisustuksesta, vaikka varmasti on niitäkin jotka preferoisivat skandinavista minimalismia. Hinta ei tosiaan kilpaile halvempien hostellidormien kanssa millään muotoa, mutta esim. just Airbnb:lle tämä voisi olla oiva vaihtoehto.

  1. Kiitos! Harmi tosiaan, että oman kotikaupungin majoituspalveluita ei ole yleensä tarvetta testailla 🙂

 6. VAU Katariina, suuri kiitos visiitistäsi ja ihanasta jutusta koko Myö-tiimin puolesta! Tämähän täytyy laittaa oitis jakoon.

  Lämmin kiitos myös lukijoiden kommenteista! Meillä on valitettavasti ollut paljon mutkia matkassa kerrossänkyjen hankinnassa, ja tähän asti meillä on ollut myynnissä vain yksityishuoneita. Yksittäiset petipaikat tulevat myyntiin ensi kuussa, ja sen jälkeen Myössä voikin yöpyä entistä edullisemmin!

  Myö ei lähdetty kilpailemaan halvimman hostellin tittelistä, mutta hinta-laatusuhteessa meitä on vaikea päihittää. 🙂 Myö Hostellissa yhdistyvät hostelli- ja hotellimaailman parhaat puolet: laadukkaat materiaalit ja viimeistelty design, ensiluokkaiset sängyt, viihtyisät ja toimivat yhteiset tilat, henkilökohtainen palvelu ja monipuolinen majoitustarjonta. Tulkaa ihmeessä muutkin testaamaan! <3

  1. Upeaa, että tulitte itse myös tänne kommentoimaan ja ihana kuulla, että postaus oli mieleinen! Kivasta paikasta oli kiva kirjoittaa kiva juttu 🙂 Kiitos dormiasian selventämisestä. Halvempaa petipaikkaa etsivät ilahtuvat varmasti tiedosta, että yksittäisiä petipaikkoja on tulossa pian myyntiin. Olen kanssanne samoilla linjoilla siinä, että Myö yhdistää hotellien ja hostellien parhaat puolet ja mukavasti hintakin asettuu noiden kahden välimaastoon.

 7. Jes, ihana hostellijuttu! Oon toisaalta samaa mieltä Stacyn kanssa siitä, että hostellien idea on edullisuus, mutta toisaalta taas tulen itse useimmiten valitseneeksi hieman kalliimman hostellin jossa on jotain ideaa/tunnelmaa/persoonallisuutta. Ja noita kaikkeahan Myössä näyttää olevan! Ehdottomasti menee tämä paikka korvan taakse mahdollista seuraavaa Helsinkiin suuntautuvaa reissua ajatellen. Ja etenkin sitten, kun hostelli on saanut kerrossängyt ja dormit myyntiin! 🙂

  1. Kerrossänkypaikat näyttävät kiinnostavan useampaakin, joten hienoa, että sellaisia on pian Myöön tulossa. Itse en ole mikään hostellien vakioasiakas, mutta ylipäätään majoituspaikkojen valinnassa allekirjoitan saman kuin sinä, että mieluusti maksan hiukan lisää siitä, että pääsen persoonalliseen ja ajatuksella tehtyyn majapaikkaan bulkkihotellin sijaan.

 8. Olipa mukava lukea yöpyjän kokemus paikasta, josta olin aikaisemmin lukenut vain lehdistä. Minulla itselläni ei ole tarvetta majapaikalle Helsingissä, koska asun täällä. Ehdotan tätä paikkaa ehdottomasti vierailleni, jotka haluavat nukkua persoonallisessa majapaikassa. Idea työllistää kehitysvammaisia on timanttinen. Minulla on kehitysvammainen pikkuveli ja vaikka hän tällä hetkellä on palkkatöissä niin töiden löytyminen ei ole ollut yksinkertaista.

  1. Juu, kyllä tätä uskaltaa vieraille suositella 🙂 Ja onnittelut veljellesi palkkatyön löytämisestä! Voin vaan kuvitella, että ei ole ollut ihan helppo homma.

 9. Tälläisessä hostellissa minäkin voisin kuvitella yöpyväni. Toki tuohon samaan hintaan yövyin matkamessujen aikaan hotellissa, mutta tarjous bongattiin black friday-tarjouksena. 🙂 Pisteet hostellille myös kehitysvammaisten työllistämisestä!

  1. Kokeilemaan vaan joku kerta! Olitpa sinä löytänyt hyvän hotellitarjouksen matkamessujen ajaksi 🙂

  1. Varmasti on usein täynnäkin, mutta kyllä vapaita huoneitakin saattaa löytyä. Katsoin huhtikuulle parille satunnaiselle arkipäivälle varaustilannetta, ja ainakin niille päiville sattui vielä olemaan vapaata 🙂

  1. Kyllä, viihdyin Myössa! Näin useampi kuukausi majoittumisen jälkeenkin muistot Myössa majoittumisesta ovat oikein positiiviset 🙂

 10. Hei. Onko hostelli esteetön? Voiko hostellissa yöpyä ja liikkua pyörätuolia käyttävä henkilö?

  1. Omat muistikuvani ovat hiukan hatarat jo näin usean kuukauden jälkeen, ja muistan vaan esteettömän vessan ja suihkutilan. Myön omilla sivuilla kuitenkin lukee seuraavasti: “Hostellissa on myös esteettömiä majoitushuoneita – varmistathan saatavuuden etukäteen!”. Hyvältä siis vaikuttaa esteettömyyden suhteen, mutta silti kannattaa varmaan olla yhteydessä suoraan hostelliin ja kysellä tarkemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *