Suomi, Valkoisissa lakanoissa, Yleinen

29.10.2017

Valkoisissa lakanoissa: Hotel F6 Helsinki

Avainsanat: , , ,

Aloitan uuden postauskategorian “Valkoisissa lakanoissa”, jonka alle kerään hotellikokemuksia. Majoituspaikoista kiinnostuneet löytävät hotelliarviot siis jatkossa helposti yhden kategorian alta tuolta blogin pääsivun yläpalkista.

Valkoisissa lakanoissa-sarjan ensimmäisenä kohteena esittelen Hotel F6:n, joka sijaitsee Helsingissä. Täällä vietimme aikuisten viikonlopun syysloman päätteeksi, kun loman aikaisemmat päivät olivat kuluneet enemmän lapsilähtöisissä aktiviteeteissa kuten piknik-risteilyllä. F6 tarjosikin ihanaa hermolepoa ja rauhallista ympäristön loman aikaisemmista vaiheista toipumiseen.

Sijainti ja ympäristö

F6 sijaitsee Helsingin keskustassa, osoitteessa Fabianinkatu 6. Sijainti on todella keskeinen, ja Espalle ja kauppatorille kävelee muutamassa minuutissa. Myös rautatieasema ja Kamppi ovat kävelyetäisyyden päässä.

Ruoka- ja juomapaikkoja löytyy läheltä samoin kuin ruokakauppa ja Alko, jos sellaisille on tarvetta. Vaikka palveluja lähialueelta löytyykin, niin Fabianinkatu on kuitenkin rauhallista seutua, joten autoliikenteen tai muunkaan melun ei pitäisi hotellimajoittujaa kiusata.

Fabianinkatu itsessään ei tarjoile erityisen paljon silmäniloa, mutta F6 on rakennettu viihtyisän sisäpihan ympärille, joten etenkin jos huone sattuu sijaitsemaan sisäpihan puolella, niin ikkunasta on ilo katsella ulos.

Tyyli

F6 on boutique-hotelli sanan todellisessä merkityksessä. Sisustukseen on panostettu ja tunnelma on kotoisa ja ylellinen samaan aikaan. Design ottaa vaikutteita eri puolilta maailmaa, ja sen on suunnitellut sisustusarkkitehti Jaakko Puro. Sekä huoneissa että julkisissa tiloissa riittää yksityiskohtia silmäniloksi, mutta suurimman vaikutuksen minuun teki kuitenkin hotellin ulkoalueet. Riad-tyyppinen, kahdeksankulmainen sisäpiha oli sisustettu kutsuvaksi, joten oli harmi, ettei siitä kirpeän kylmässä lokakuun säässä enää oikein pystynyt nauttimaan.

Palvelut

Hotellin palveluista hyödynsimme ainoastaan wifiä, joka toimi hyvin ja sisältyi hotellin hintaan. Huoneesta löytyneellä pädillä olisi voinut tilata huoneeseen ruokaa Woltin kautta. Hotellin Bar Runarin drinkkejä olen kuullut kehuttavan, mutta Runar oli meidän oleskelumme aikaan niin täynnä, että emme pääsee drinkkejä testailemaan.

Kuntosali ja lainapyöriä F6:sta löytyy myös, mutta me emme lyhyen visiittimme aikana ehtineet edes miettiä mitään liikunnallista. Omaa pysäköintiä ei F6:ssa ole, vaan autolla tulijat ohjataan käytämään Kasarmitorin Q-Parkia.

Asiakaspalvelu

Me olimme henkilökunnan kanssa tekemisissä ainoastaan sisään- ja uloskirjautumisen yhteydessä respassa. Palvelu respassa oli todella ystävällistä ja tehokasta molempiin suuntiin. Lähtiessämme kerroimme huoneen toimimattomasta yöpöytävalaisimesta, ja palaute otettiin tosi fiksusti ja huomioivasti vastaan.

Huone

Huoneemme oli standard-huone, ja se sijaitsi sisäpihan puolella toisessa kerroksessa. Kooltaan se oli hyvin tavanomainen hotellihuone, mutta muilta ominaisuuksiltaan se nousi ehdottomasti kauas tavanomaisuuden yläpuolelle. Tunnelma on ylellinen, sänky laadukas ja yksityiskohdat tarkkaan mietittyjä. Kylpyhuone oli tyylikäs ja suihkunurkan väriä vaihtava valo hauska lisä. Parasta oli kuitenkin koko ulkoseinänen levyinen ikkuna leveän ikkunalaudan kera. Ikkunalaudalla oli kiva istuskella hotellin sisäpihaa ihaillen. F6:n tasoisten hotellien osalta pienempienkin yksityiskohtien odottaa olevan kohdallaan, ja pääosin kaikki huoneessa näin olikin. Suihkutuotteet olivat laadukkaita, kylpytakki- ja tossut löytyivät ja tyynyissä oli valinnan varaa. Harmillisesti toinen yöpöydän lamppu ei toiminut, ja vedenkeittimen vieressä oli tarjolla vain teepusseja mutta ei kahvia.

Aamiainen

Buffet-aamiainen tarjoillaan hotellin Bar Runarin tiloissa. Valikoima ei ole samanlaisen runsas kuin joissain hotelleissa näkee, mutta ehdottomasti riittävän monipuolinen kuitenkin. Luomu- ja lähiruokatarjonta on kattava, ja suomalaiset perinneherkut ovat hyvin esillä. Karjalanpiirakat ja pakastekuivatut suomalaiset marjat näyttivät maistuvat ulkomaalaisillekin hotelliasukkaille. Aamiaista valmistetaan samassa tilassa, missä sitä tarjoillaan, joten tunnelma on kotoisa. Harmillisesti aamiaishuone oli aika ruuhkaisa omaan aamiasaikaamme. Kesäaikaan aamiaisten voi syödä myös hotellin viihtyisälä sisäpihalla, mikä varmasti helpottaa sisätilojen ruuhkaa.

Hinta

Me maksoimme standard-huoneesta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 175 euroa, ja hintaan sisältyi aamiainen. Halvasta lystistä ei ole siis kyse, mutta luksusta arjen keskelle kaipaavalle diili on kuitenkin mielestäni hyvä.

4 thoughts on “Valkoisissa lakanoissa: Hotel F6 Helsinki

  1. Tämä oli itselleni ihan tuntematon hotelli, joten mielenkiintoista oli nähdä miltä se näyttää. Majoitun mielelläni juuri tällaisissa pienemmissä ja persoonallisissa paikoissa kuin ketjuissa joissa joka hotelli näyttää samalle.

    1. Mulla on kanssa mielenkiinto kääntynyt selvästi viime vuosina kohti pienempiä ja persoonallisempia hotelleja, mutta toki isot ketjuhotellit ajavat asiansa tietyissä tilanteissa myös aivan mainiosti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *